Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LEAN

Mi a LEAN?
Az angolban, ami "lean", azon nincs felesleg. Ha egy ember "lean", akkor karcsú, szikár. Ha egy hús "lean", akkor nem zsíros, nem mócsingos. Ha egy cég ember lenne, akkor a lean (alap)elvek a karcsúságot biztosító életmód (étkezés, mozgás, alvás....) elvei és gyakorlata. 
A lean menedzsmentet képzelje el egy szerszámos táskaként, vagy képzelje orvosi táskaként, amelyet ha kinyitunk, ki tudunk belőle venni m
érőeszközöket (vérnyomásmérő, fonendoszkóp) és egészséghelyreállító eszközöket (gyógyszerek, kötszer), egészségmegtartó eszközöket (recept).
A LEAN "táska", olyan eszközök, módszerek, viselkedések gyűjteménye, amelyek azt célozzák, hogy a vevő számára értéket a lehető legkisebb veszteséggel állítsunk elő. Hogy ne legyenek a saját folyamatainkban "feleslegességek". A six sigma leírásában használtunk egy tojásfőzési példát a folyamatjavítás illusztrálására.
Ott nem írtuk a lágytojásos példában, hogy azt is csinálhatja - ez egyszerre folyamatjavítás és veszteségcsökkentés - hogy nem fog a konyhában szobrozni, hanem a
 telefonját beállítja, hogy a telefon 6 perc elteltével sípoljon.
Vagy mondjuk van egy étterme. Készíthet Ön úgyis 30 jó lágytojást, hogy rendszeresen és átlagosan összetör az autóba történő rossz pakolással 10-et, vagy 10 megromlik, mert túl sokat vesz, és nem tudja betenni a hűtőszekrénybe vagy nem mér, hogy megállapítsa, a tojás mérete a fürjtojáséhoz, a strucctojáshoz vagy egy dinoszauruszéhoz hasonló méretű. A veszteség elkerüléséről szól a lean. A lean elvek és a lean eszközök, mind a vevő számára értékes (megfizetett) produktum legkisebb veszteség melletti előállítását célozzák. 

 

A LEAN-képzés szükségessége

Multi cég székesfehérvári gyárában voltak white boardok - félre tolva. Senki nem használta. És a vizuális menedzsment kapcsán attól a megállapítástól indultunk, hogy "***** nagy baj, ha a falról kell leolvasni a baleseteket vagy onnan vesszük észre, hogy selejtes a ......".
Vagy a vizuális menedzsment kapcsán egy másik gyöngyszem: 
"Rajzolgattunk mi már az oviban eleget!" (Innen szép nyerni.)


A felsővezetők körében már örvendetesen jó a helyzet, de amikor megkérdezzük a műszakvezetőket, hogy mi a lean, a többségük "nem igazán" tud válaszolni. Van aki  kapisgálja. De mivel képtelen szavakba önteni, hogyan tudná átadni a kollégáknak? MI az 5S? Az 5 szót ismerik, fel tudják sorolni, de .....  Nincs Magyarországon olyan tréningcég, akinek a szerződését az ügyfél ne kavarta volna még el. Egy szerződésünk több, mint egy év után "találódott meg". Mi volt a magyarázat? A HR-től megkapta X beszerző a szerződéseket, azokat a szekrény tetejére tette, átment a kolléga új területre, ezzel át is költözött másik szobába és elfelejtette megmondani, hogy a szekrény tetején is van egy paksaméta. Ha ugyanazon HR-es otthon nem talált volna valamit, 5 perc alatt megtalálja. 
 

Egy bizonyos év januári pénteke, reggel 8 óra. Iparágában világelső multinacionális vállalat hipermodern magyarországi gyára. Értekezlet. 
Bent van több, mint 20 közép-, és operatív vezető. Mint minden áldott reggel - ahogyan a tévében jön az időjárás-jelentés - rátérnek a fontos mutatószámokra. A mutatószámokat a falra vetítve látja mindenki. A mutatók excel cellákban lévő számok. Vetített heat map / hőtérkép. Akkor happy a csapat, ha a cella zöld. A feltételes formázású cella akkor vált zöldre, ha egy bizonyos 
küszöbérték felett van az OEE.

Aki egész életében tanít, fényévekről érzi az alibit, felismeri a mellébeszélést.
Mi egy másik tréning előkészítése apropóján voltunk bent, de kigyulladt a riasztó fény. Udvariasan megkérdeztünk az értekezlet után néhány senior kollégát, beleértve olyan középvezetőt, aki alatt 60 ember dolgozik! Buckle your seatbelt. Az OEE-számmal 2-5-10-15 éve, naponta dolgozó kollégák nem tudták, hogy az OEE mit JELENT, mi befolyásolja(!). 
Plusz azt hitték, hogy az OEE akkor jó, ha MEGY A GÉP! Ami önmagában helyes. Ugyanis az OEE egy szorzat. És a három szorzó egyike valóban arról szól, hogy ne álljon a masina. De. De a szorzatot a működtetés sebessége, és a hibátlan termékek aránya is befolyásolja. Innen már érdekes. Ugyanezen cégnél a LEAN-tréner, pontosabban egy, a Kvalikonnál LEAN-tréner "papírt" szerző tréner sem tudta. Mit tippel? Azon két mérnök úriember, aki az adott cégnél a LEAN-t tanítja, és egyébként LEAN-es belső oktatásaik kapcsán prezentációtechnika tréningen voltak nálunk, vajon tudják? Mivel az oktatásukban semmilyen mutatószám nem szerepelt, amikor a mutatószámokról kérdeztünk, ez volt a válasz: " - Ennyire részletesen nem szoktunk belemenni".
Innen nem feszegettük. 

Mi a lean képzésen a résztvevőket megtanítjuk értelmesen dolgozni.* Megismerik a  veszteségek kerülésének igényét, a LEAN szemléletét, eszközrendszerét. Nem mellesleg megtanítjuk annak a nyelvnek a jelentését, amely nyelv szavai lehet, hogy már nap mint nap repkednek a fejük felett, de nem értik. Honnan értenék, amikor nem tanították meg nekik? Példa. Ha a kollégákat átjárja a Gemba (japánul genba, az angolban lett gemba) séta értelme, akkor ezen LEAN-képzést / LEAN-workshopot követő tréningen szívesen tanulják meg a Gemba-séta kérdezéstechnikáját. Ami nagyon nagy szó, mivel őrülten fontos, de a legtöbb helyen lájtosan vagy nyíltan szabotálják. Ha a tréningen résztvevő kollégák is feladták, akkor rájönnek, hogy nem a sétával van baj, hanem azzal, ahogyan csinálták. Egy LEAN-workshopot követő tréningen pedig gyakorolhatják a HOGYAN-t. 

 

Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg (+36209342760, info@mediacomm.hu). Kérje ajánlatunkat céges tréningre!